Ostpuffar – istället för ostbågar när du äter LCHF

Ibland är man sugen på något gott, något med crunch och som platsar istället för chipsen och ostbågarna som man kanske åt innan livsstilen LCHF?

Här är ett alternativ: Ostpuffar gör man enkelt med brieost och en micro. De är jättegoda att äta som de är eller att dippa i någon god dippsås.

Gör så här: Använd en ganska hård brieost (President) som är färdigpackad i kyldisken. Det fungerar oftast inte med vilken brie som helst utan det är enklare att få till det med en färdigpackad trekant. Varför vet jag inte, kanske det är för att den är hårdare? 

  • Skär osten i kuber, 1-2 cm stora beroende på hur stora ostpuffar du vill ha.
  • Lägg kuberna på ett bakplåtspapper direkt på tallriken i micron. Du kan också lägga dem på en tallrik eller i en form men se då till att den är platt och inte lutar, då rinner osten iväg och du får inga puffar.
  • Sätt in i micron. Full effekt, 900 watt, och kör i 2-3 minuter beroende på hur stora kuberna är. Kan gå snabbare/ta längre tid beroende på micro , börja därför med 2 min och kör sen 1-2 min till.
  • Håll koll på hur de ser ut: de ska bli puffiga och få färg, då är de klara.
  • Låt puffarna svalna några min, om de blir väldigt ”flottiga” så badda dem i lite hushållspapper. 
  • Ät och njut!

Lämna ett svar