Stenåldersbröd

  • 1 3/4dl sesamfrö
  • 1 1/2dl linfrö
  • 1 3/4dl solrosfrö
  • 2 1/2dl pumpafrön
  • 2 1/2dl cashewnötter eller mandlar
  • 1dl olivolja
  • 2tsk havssalt el annat salt
  • 4 stora eller 5 små ägg
  • flingsalt att strö på toppen, frivilligt

Sätt ugnen på 160 grader och lägg bakplåtspapper i en rektangulär brödform (1,5liter). Mal cashewnötterna i en mixer eller matberedare och blanda det tillsammans med de andra fröna i en skål. Tillsätt salt och blanda. Vispa upp äggen i en skål med en gaffel eller ballongvisp. Tillsätt de i fröblandningen tillsammans med oljan och blanda allt väl med en gaffel. Häll upp i formen och platta till brödet med hjälp av baksidan på en sked. Strö på flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 70-80 minuter beroende på din ugn. När brödet är klart så knacka på det med en sked för att känna om brödet är hårt. Lyft försiktigt ut det med hjälp av bakplåtspappret och låt det svalna på galler. Förvara det i kylskåpet med bakplåtspapper eller en bakhanduk runt eller skiva upp och frys in. Fantastiskt gott med salladsblad, skinka, ost och paprika.

Lämna ett svar