Ägg-Coddler

En ägg-coddler är en porslinkopp med ett lock som används för att bereda en maträtt som kallas ”coddled egg”. Äggen är kokta och liknande förlorade ägg, men tillagas långsammare än vanligt kokt ägg. Ägget eller äggen knäcks i smör, kryddor eller vad du själv väljer. Coddlern sänks ner delvis i kokande vatten, när äggen kokats till önskad fasthet i coddlern, av med locket och frukosten serveras i den härligt vackra skålen.
Att göra en äggcoddler är enkelt!

1. Lägg smör i coddlern.
2. Lägg i en del av ingredienserna.

3. Knäck ett okokt ägg i coddlern.

4. Fyll på med resten av ingredienserna men fyll inte coddlern mer än 3/4.

5. Säkra locket med det elastiskta bandet.

6. Sänk ner coddlern i kokande vatten i några minuter – hur länge beror på hur hårda du vill ha dina ägg. Löskokt: koka i 8-9 min / Hårdkokt: koka i minimum 11 min.

7. Lyft coddlern försiktigt ur vattnet, ta bort locket och förbered dig för en eggande glädje över en fantastisk smakupplevelse.

Lämna ett svar