Äggröra

Äggröra är den perfekta frukosten. Fördelen med äggröra, jämfört med stekta ägg, är att smöret binds ihop med äggen vid tillagningen och det blir lättare att få i sig det mättande fettet.

  • 6 ägg
  • 120 g smör
  • salt och peppar, efter smak

Vispa ihop äggen med lite salt och peppar med en gaffel. Smält smöret försiktigt i en stekpanna på medelhög värme. Smöret ska inte brynas. Häll i äggen och rör om i en minut eller två tills röran precis tagit sig och känns riktigt krämig. 

Tänk på att äggröra fortsätter att stelna i eftervärmen även efter att du lagt den på tallriken.

Tips!

Ät gärna din äggröra med olika tillbehör som tunt skivad lax, avokado, knaperstekt bacon, pastrami, korv, nötter, ost, färsk buffelmozzarella och fetaost. 

Lämna ett svar