- 2,5 dl osaltade solrosfrön
- 1,5 dl riven parmesanost
- 2 krm salt
- 4 msk vatten
- flingsalt som strössel
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Kör solrosfrön och parmesanost i matberedare tills det blir ett fint mjöl.
3. Tillsätt vattnet och kör tills degen är ordentligt blandad.
4. Lägg degen på en bakpappersklädd plåt. Lägg ett till bakplåtspapper ovanpå degen, eller ta plastfolie. Kavla ut till en så tunn deg som möjligt, eller tryck med fingrarna.
5. Ta bort det översta bakplåtspappret och skär degen till kex av önskad storlek. Strössla över lite flingsalt.
6. Baka i ugnen i ca 30 minuter, eller tills kexen fått lagom med färg. Sänk värmen om de börjar få för mycket.
7. Lägg över kexen på ett galler och låt svalna. Njut tillsammans med dina favoritostar…