Färsbiffar med fetaost och ajvarsås

  • 700 g nötfärs eller lammfärs
  • 1 ägg
  • 75 g fetaost
  • 1 tesked salt
  • ¼ tesked peppar, svart
  • 1 matsked ajvar relish eller tomatpuré
  • 50 ml färsk persilja, finhackad
  • 1 matsked olivolja och 1 msk smör, att steka i

Sås

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 matsked ajvar relish
  • 50 ml färsk persilja, finhackad
  • salt och peppar, efter smak

Smörstekt vitkål

  • 700 g vitkål, strimlad
  • 100 g smör
  • salt och peppar

Blanda alla ingredienserna till färsen och forma åtta avlånga biffar. Stek på medelhög värme med både smör och olivolja i minst 10 minuter eller tills biffarna fått fin färg.

Häll i grädden och en klick ajvar när biffarna är nästan klara. Rör om lite och låt grädden koka ihop. Smaka av såsen med salt och peppar. Tillsätt persiljan precis innan serveringen.

Stek under tiden som biffarna puttrar den strimlade vitkålen i rikligt med smör i annan stekpanna. Kålen ska bli mjuk och ha fått fin färg.

Lämna ett svar