- 2 matskedar olivolja
- 500 g broccoli
- 1 tesked salt
- 1 krm malen svartpeppar
- 60 g salladslökar
- 2 matskedar små kapris
- 2 matskedar smör, till formen
- 700 g torskrygg, eller annan vit fiskfilé
- 3 dl vispgrädde
- 1 matsked dijonsenap, valfritt
- 1 matsked torkad persilja eller 2 msk färsk persilja, finhackad
- 100 g smör
Sätt ugnen på 200 grader.Skär broccolin i tunna buketter, inklusive stocken. Skala först med en vass kniv eller potatisskalare om stocken känns grov.
Fräs broccolin 5 minuter på medelhög värme i olja så den får färg och mjuknar något. Salta och peppra.
Tillsätt fint skivad salladslök samt kapris. Fräs ytterligare 1–2 minuter och lägg grönsakerna i en välsmord ugnsform.
Skär fisken i munsbitar och peta ner mellan grönsakerna.
Blanda persilja, grädde och senap och häll över. Avsluta med att klicka eller skiva smöret ovanpå.
Sätt in i ugnen och grädda i minst 20 minuter eller tills fisken är klar. Servera som ensamrätt eller med lite grönsallad.
Tips
Denna allt-i-ett-rätt kan varieras på många olika sätt. Ta lax i stället för torsk eller kanske tonfisk. Byt ut broccolin mot brysselkål, sparris, squash eller varför inte blanda i lite svamp?