Paprika- och ostfylld kycklingfilé

  • 750 g kycklingbröstfiléer
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 grön paprika eller gul paprika eller röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 matskedar inlagda jalapeños, hackad
  • ½ tesked spiskummin
  • salt och peppar
  • 100 g färskost
  • 100 g riven ost
  • 4 tandpetare
  • 200 g grönsallad

Guacamole

  • 2 avokados
  • 3 matskedar olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, pressad
  • 1 tesked spiskummin
  • salt och peppar
  • ½ lime, saften
  • 1 tomat, tärnad och urkärnad
  • 2 matskedar färsk koriander, finhackad

Börja med att göra i ordning guacamolen. Blanda alla ingredienser med mosad avokado.

Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka paprika och vitlök. Bryn i olja. Lägg i en bunke och låt svalna en stund.

Tillsätt jalapeños, kryddor och båda ostarna. Blanda väl.

Skär ett snitt längs med kycklingfiléns tunnaste sida så du kan öppna den som en bok.

Lägg en rejäl klick ost- och paprikamassa och stäng med en tandpetare. Stek gyllene i olja eller smör. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form.

Efterstek i ugnen en kvart eller tills kycklingfiléerna är genomstekta.

Ostmassan som blir över kan du lägga ovanpå filéerna eller runt om i formen.

Tips!

Om du inte hinner göra egen guacamole är det också gott med en rejäl klick crème fraiche.

Lämna ett svar