Vegetarisk frittata med svamp och ost

  • 500 g champinjoner
  • 100 g smör
  • 60 g salladslökar
  • 10 ägg
  • 1 matsked torkad persilja eller 2 msk färsk persilja, finhackad
  • 1 tesked salt
  • ½ tesked malen svartpeppar
  • 225 g riven ost
  • 2,5 dl majonnäs
  • 150 g grönsallad
  • Vinägrett
  • 2 matskedar olivolja
  • ½ matsked rödvinsvinäger eller vitvinsvinäger
  • ½ tesked salt
  • 1 krm peppar

Sätt ugnen på 175–200 grader. Blanda vinägretten och ställ åt sidan.Dela eller skiva svampen som du önskar. Stort eller litet – det är mest en smaksak.

Bryn svampen på medelhög värme med det mesta av smöret tills den fått fin färg. Sänk värmen. Lite av smöret spar du för att smörja formen.

Hacka salladslöken och vänd den i svampen. Salta och peppra och tillsätt persiljan. Häll i en välsmord ugnsform.

Blanda ägg, majonnäs och ost. Salta och peppra lite till. Häll över svampen och grädda 30–40 minuter eller tills frittatan är gyllene.

Låt svalna några minuter och servera med grönsallad och vinägrett.

Lämna ett svar