Rökt lax med spenat, rödkål och kaprissalsa i avokado

  • 4st Avokado

Salsa

  • 1 msk färsk dill
  • 1 msk gräslök
  • 3 msk kapris
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Dressing

  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk kvarg
  • 1/2 citron, saft och skal

Fyllning

  • 4 skivor rökt lax
  • 100g rödkål, tunt skuren
  • 1 näve färsk babyspenat

Topping

  • 1 tsk chiafrön

1. Skala avokadon och dela dem på tvären. Ta bort kärnan.

2. Hacka dill, gräslök och kapris till en salsa. Smaka av med salt och peppar.

3. Rör ihop majonnäs, kvarg samt citronsaft och riv citronskalet. Blanda väl.

4. Bred dressing på avokadohalvorna och bygg burgare med salsa, lax, rödkål och babyspenat. Strö chiafrön över.

Lämna ett svar