Ceasarsallad

  • 300 g kycklingbröstfiléer
  • 1 matsked smör eller olivolja
  • salt och peppar, efter smak
  • 150 g bacon, tärnad
  • ½ sallad, roman
  • 50 g parmesanost, riven eller hyvlad

Dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 1 matsked dijonsenap
  • ½ citron
  • 2 matskedar riven parmesanost
  • 20 g sardeller
  • salt och peppar

Blanda ingredienserna till dressingen för hand eller med stavmixer.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg filéerna i en välsmord form.

Stek i ugnen, cirka 20 minuter, med lite salt, peppar och smör eller olivolja på. Skär i skivor och låt svalna. Det går också bra att steka kycklingen i panna.

Knaperstek baconen. Strimla salladen och lägg upp på två tallrikar. Toppa med kyckling och bacon.

Lägg upp rejäla klickar dressing och avsluta med riven parmesan eller annan långlagrad hårdost.

Lämna ett svar