Din komfortzon

I din komfortzon är allt bekant och tryggt, men så länge du är där kommer du aldrig kunna gå vidare i livet och uppnå något mer. Utöver att leva i stunden och vara medvetna om allt som händer omkring oss är att följa flödet, vilket också leder till lycka.

Det finns stunder när en oväntad möjlighet gör sig till känna, men vi låter den slinka mellan fingrarna eftersom vi på grund av rädsla för att ta fel beslut inte vågar agera. Senare inser vi att det var en bra chans, och till slut känner vi ångest på grund av alla missade tillfällen. Du ska såklart inte agera utan att tänka eller göra något som rubbar din värdighet, utan bara vara öppen för nya upplevelser. Att följa flödet är framförallt att lita på sig själv och förstå att du behöver lite mod och absurditet för att hitta din lyckliga plats. För man vet aldrig vart vissa vägar leder oss. Ingen vet säkert vilken väg man borde ta, vilka människor man borde undvika och vilka tillfällen som är bäst.

Glöm inte att de bästa vägarna alltid ligger utanför din komfortzon. Dessvärre ägnar vi ibland så mycket tid i vår komfortzon att vi upprepar samma rutiner och förevigar vår olycklighet. Om du märker att din nuvarande miljö inte gör dig lycklig ska du inte tveka att kliva ur din komfortzon. Du kan kontrollera allt som händer i denna zon, men inget du gör kommer göra dig nöjd.

Vad som ligger utanför komfortzonen kan skrämma oss, sätta oss på prov och till och med verka galet. Men ibland är alla dessa nya känslor den bästa kuren för alla våra sorger, och även det bästa du upplevt hittills. För att få saker att hända måste du vara på alerten och lita på dina instinkter. Det är så du hittar ditt sanna värde, din självsäkerhet.

Lämna ett svar