Bakterieboosta

Prebiotika är mat som ”göder” de goda bakterierna. Det finns många fördelar med att bakterieboosta…

1 Det stärker immunförsvaret.

2 Det minskar risken för allergier.

3 Det motverkar skadliga bakterier som påverka din vikt negativt – vissa bakterier kan ”äta upp” en del av den näring du borde fått i dig, och vissa bakterier gör oss t.o.m. feta.

4 Det minskar risken för diabetes typ 2.

5 Du kommer att må bättre. Ångest och depression hänger ofta ihop med dålig tarmflora.

Bakterieboosta dig genom att äta riktig toppmat för att göda mikroberna…

• Jordärtskockor, de har en viss fiber som mikroberna gillar. (Även kronärtskockor är bra.)

• Lök, vitlök, purjolök.

• Endiver.

• Mixade nötter och fröer.

• Olivolja extra virgin.

• Yoghurt, kefir. Båda delar är bra, men kefir innehåller fler mikrober.

• Surkål, kimchi.

• Vanlig mat! Välj inte bort vanlig mat och ät inte för ensidigt.

Lämna ett svar