Orsaker till konstant trötthet

Befinner du dig konstant i ett zombie-liknande tillstånd, för att du är så trött?

Du tror kanske att du får i dig tillräckligt med vätska under dagen. Men även om du inte känner dig törstig, kan du faktiskt vara uttorkad. Ditt blodtryck sjunker när du inte får nog med vätska, och därmed får du heller inte tillräckligt med syre till hjärnan – och då blir du trött. Se till att dricka mellan 6 och 8 glas vatten om dagen!

Alkohol får dig att slappna av efter en hektisk dag. Men kemikalierna i alkoholen stör din sömncykel och hindrar dig från att falla i djup sömn. Kanske får du inte så mycket sömn som du tror …?

Får du tillräckligt med vitaminer och mineraler? Särskilt magnesium spelar en avgörande roll när du vill upprätthålla en bra och stabil blodsockernivå. Du kan bl a få magnesium från grönsaker, frön och nötter – men du kan också ta det som kosttillskott.

Lämna ett svar