LCHF och träning – hur det funkar i praktiken

Varför man presterar bättre på LCHF-kost inom träning är för att kroppen förbrukar det den får i sig. Äter du kolhydrater förbrukar du mera kolhydrater. Äter du fett förbrukar du mera fett. På LCHF lär sig kroppen att använda fett som bränsle, istället för att man i huvudsak använder glykogenlagren som laddats med kolhydrater.

Enkel beskrivning: En kropp som tankas med kolhydrater använder glykogenlagren tills de är tomma, och sedan är energin slut. En kropp som däremot fått mycket fett och lite kolhydrater lär sig använda kroppens fettlager som energikälla. Eftersom fettlagren innehåller ungefär 30 gånger mera energi än dina glykogenlager så betyder det att du har en hel del gratis energi att hämta härifrån!

Att man behöver kolhydrater för att träna hårt är en myt, men LCHF passar bättre för vissa och sämre för vissa. För att veta hur LCHF passar dig är det bästa tipset att testa själv och se hur du känner dig och hur träningen går.

Lämna ett svar