Hemmalagad ketchup

  • 250 gr Tomater
  • 5 cm av det vita på en Purjolök
  • 50 gr Smör
  • Grönsaksbuljong
  • 2 dl Vatten
  • 1 dl Tomatpuré
  • 2 msk Balsamvinäger
  • 2 tsk Chiliflingor
  • 1 tsk sambaloelk
  • 1 skivad Vitlöksklyfta
  • 1 krm stött Kummin
  • 1 krm malda Nejlikor
  • Havssalt

Skär tomaterna i bitar och strimla purjon. Fräs i smöret tillsammans med tomatpurén.

Tillsätt alla övriga ingredienser, koka upp och låt puttra i 30 minuter på svag värme.

Mixa ketchupen direkt i kastrullen, låt puttra 15 minuter till.

Smaka av om du vill ha mer syra eller sälta.

Häll upp på rengjorda burkar, skruva på locket och låt svalna. Förvara i kyl.

Lämna ett svar