Löparskor

En genomsnittlig sko klarar 80-100 mil, men det är några ytterligare parametrar man bör räkna in. Den viktigaste är personens vikt, ju mer man väger ju snabbare slits skon ut. I varje sko står ett tillverkningsdatum, skon bör inte vara mer än 3 år gammal.

  • Se till att ha en bra sko som är anpassad för dig och dina fötter
  • Stegra din träning successivt, använt sunt förnuft
  • Träna regelbundet
  • Ät bra mat och var noga med din vila och återhämtning
  • Blandade rundor (långa, korta och intervaller) , blandat underlag (grus, asfalt och skog)

Barfotaskon är ett kul komplement till den dämpade skon, men inget för en person som har skador eller andra problem. Barfotaskon kräver en hel del av sin användare. För den genomsnittlige löparen så rekommenderas en dämpad sko.

Lämna ett svar