Blir man smal av att träna?

Vi hör ofta att bara vi drar på oss löparskorna så kan vi bli av med våra extrakilon. Men undersökningar tyder på att det inte alls är tillräckligt. Träningen kan tydligen ha motsatt effekt. 

En av orsakerna är att en ökad träningsmängd ger ökad aptit, vilket gör att vi efteråt får i oss fler kalorier än vi har förbränt.

En ökad aptit kan dock inte ensam förklara varför motion inte får kilona att rasa. Forskarna har också kommit fram till att kroppen på ett eller annat sätt anpassar sig efter motionen och därmed börjar förbruka mindre energi.

Om du verkligen vill gå ner i vikt finns det inget annat sätt än att lägga om kosten. Ät mindre portioner och uteslut mat med socker och snabba kolhydrater, men kom ändå ihåg att motionera. Även om motionen kanske inte får dig att gå ner massor i vikt ska du ändå tänka på att vara fysiskt aktiv.

Lämna ett svar