TACK Sverige ??

Ödet spelar ibland livets symfoni. Detta tackbrev till Sverige har skrivits av en svenskfödd tjej men som lika väl hade kunnat växa upp i Turkiet. Tack gode Gud för att ödet hade helt andra planer som lät våra vägar korsas.

Brevet:

TACK för att du i början av 60-talet skickade tjänstemän till Turkiet för att erbjuda min pappa jobb på Götaverken och sedermera på Volvo. 

TACK för att du övertalade pappa att komma hit så jag fick lyckan att födas och växa upp här, fostrad av två hårt arbetande föräldrar som hjälpt till att bygga upp detta fantastiska landet tillsammans med svenska folket och människor från världens alla håll. 

TACK för att min mamma fick den hjälp hon behövde då hon under tiden som ensamstående med två barn kunde få vardagen att gå runt. 

TACK för att jag fått vara lucia trots mitt mörka hår. 

TACK för religionsfriheten där jag och min familj fått fira ramadan och andra muslimska helgdagar tillsammans med vår stora fina släkt, samtidigt som jag firat julafton och andra kristna helgdagar tillsammans med min svenska bonus familj. 

TACK för att jag får fira Pride tillsammans med mina Hbtq vänner.

TACK för att mina barn har möjligheten att utbilda sig till det dom vill tack vare de ekonomiska resurser och andra hjälpmedel som finns och erbjuds. 

TACK för att jag fått möjlighet att göra exakt det jag vill utan några förbud eller hinder.

TACK för att jag som kvinna har rätten att bestämma över mig själv och min egna kropp. 

TACK för att jag får rösta på vilket parti jag vill, demonstrera mot det jag anser är orättvist och låta min röst bli hörd utan att bli fängslad, torterad eller mördad för mina åsikter. 

Idag firar jag dig mitt älskade Sverige ??


Svar från en tacksam och helt vanlig svensk tjej som först upplevde avslut och separation men sen vändes till början på en livslång gemenskap och samhörighet:

TACK för hur du på ett otroligt rörande och vackert sätt beskrivit och sammanfattat bilden på hur vi vill att Sverige skall vara. Lika tacksam är jag som fått uppleva den Turkiska kulturen, maten, firat ramadan och allt annat fantastiskt som ni har fyllt mitt hjärta och liv med. 

TACK till Pappa som blev störtkär och gav mig en fantastisk bonusmamma.

TACK anne för att du har lärt mig så otroligt mycket om livet, och som på ett självklart sätt sammanförde alla barn till en familj där alla var lika. 

TACK min fina bonusmamma, moster och för alla mina syskon, syskon barn och barnbarn. Min lycka i livet ❤️❤️❤️

Lämna ett svar