- 3st citroner
- 4st vitlöksklyftor
- Persilja ca 2krukor + garnering
- 3-5dl olivolja
- Termometer
- Lammrack
Gör så här:
- Börja med att putsa lammet fri från senor och överflödigt fett.
- Salta och peppra, lägg det sedan åt sidan.
- Gremolata – Börja med att skölja citronen och finhacka persiljan, rispa sedan av skalet från 2 citroner och blanda med den finhackade persiljan, tillsätt sedan riven vitlök efter tycke och smaka sedan av med olivoljan samt citronjuice från en halv citron.
- Gnid sedan in lammet med 2/3 av gremolata och lägg i en påse så lammet får ta smak.
- Grilla lammet och stäm av med en termometer för jämnt och lyckat resultat, jag brukar grilla lammet till 52c för att sedan låta det vila i ca 10-15minuter.
Halvera citron och rosta på grillen för en härlig söt/syrlig smak som passar utmärkt till lamm.
Tips:
Passar utmärkt med en sardellcrème, blanda bara hackade sardeller med lite kapris, citron och persilja i en majonnäs och njut.