Grillade lammrack med gremolata

  • 3st citroner
  • 4st vitlöksklyftor
  • Persilja ca 2krukor + garnering
  • 3-5dl olivolja
  • Termometer
  • Lammrack

 Gör så här: 

  1. Börja med att putsa lammet fri från senor och överflödigt fett.
  2. Salta och peppra, lägg det sedan åt sidan.
  3. Gremolata – Börja med att skölja citronen och finhacka persiljan, rispa sedan av skalet från 2 citroner och blanda med den finhackade persiljan, tillsätt sedan riven vitlök efter tycke och smaka sedan av med olivoljan samt citronjuice från en halv citron.
  4. Gnid sedan in lammet med 2/3 av gremolata och lägg i en påse så lammet får ta smak.
  5. Grilla lammet och stäm av med en termometer för jämnt och lyckat resultat, jag brukar grilla lammet till 52c för att sedan låta det vila i ca 10-15minuter.

Halvera citron och rosta på grillen för en härlig söt/syrlig smak som passar utmärkt till lamm. 

Tips:

Passar utmärkt med en sardellcrème, blanda bara hackade sardeller med lite kapris, citron och persilja i en majonnäs och njut.
 

Lämna ett svar