Foamroller-övningar (triggerpoint)

Bröstryggen – Ligg på rygg med foam rollern placerad i mittersta delen av ryggen. Knäna hålls böjda i 90 grader och benen används till att göra rörelsen så att rullen går upp och ned längs ryggkotorna. Du kan också böja och sträcka lite i övre delen av rygg för bättre rörelse. Ömma punkter jobbas det lite extra med.

Vader – Starta nere vid hälen och rulla upp mot knävecket. Rulla i ett jämnt tempo. När du finner ömma punkter kan du hålla trycket och göra cirkelrörelser med foten, samt böja och sträcka ankelleden.

Lår – Ligg på sidan så att foam rollern är placerad på utsidan av låret precis vid höften. Sätt den översta foten upp framför den understa och använd den till att stabilisera kroppen medan du lutar dig på raka armar eller armbågen. Rulla upp och ned längs hela låret.

Lämna ett svar