Bota träningsvärk

Vattenmelonjuice minkar träningsvärken, enligt en studie som publicerades i Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Den söta gurkväxten innehåller ett ämne som heter citrullin som forskarna misstänkte skulle kunna reducera träningsvärk. Därför lät de en grupp testpersoner dricka antingen vanlig opastöriserad vattenmelonjuice, vattenmelonjuice som berikats med extra citrullin eller en annan dryck som inte innehöll ämnet – en timme innan ett träningspass.

Det visade sig då att både den vanliga och den citrullinberikade juicen minskade träningsvärken. Men det citrullin som fanns naturligt i vattenmelonen verkade vara lättare för kroppen att ta upp och använda än det man hade tillsatt. 

Så om du har fått träningsvärk, prova att bota den med vattenmelonjuice nästa gång!

Lämna ett svar