- 300g Blomkål
- 60g färsk Parmesan (riven)
- 1 dl Majonnäs
- 1 dl Turkisk/grekisk yoghurt
- 4 st Soltorkade tomater i olja
- 1 tsk Basilika (Torkad)
- 1/2 dl Rödlök (finhackad)
- 1 msk Gräslök (hackad)
- 1 msk Persilja (hackad)
- 1 tsk Vitlök (finhackad)
- 30 g Gurka (fintärnad)
- 1/2 tsk Örtsalt (Herbamare)
- 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
- Dela blomkålen i buketter. Det kan vara ganska så stora buketter. koka/ångkoka dem till det att de är al dente, dvs. Mjuka men med lite tuggmotstånd i mitten. Häll av vattnet och ställ åt sidan för att svalna.
- Hacka de soltorkade tomaterna och blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.
- Skär ner den kokta blomkålen i mindre bitar och vänd ner det i såsen och blanda om ordentligt.
- Smaka av med salt och peppar. Ställ svalt en stund så att alla smaker får dra ur ordentligt.
- Toppa med lite hackade örter och servera.