Blomkålssallad

  • 300g Blomkål
  • 60g färsk Parmesan (riven)
  • 1 dl Majonnäs
  • 1 dl Turkisk/grekisk yoghurt
  • 4 st Soltorkade tomater i olja
  • 1 tsk Basilika (Torkad)
  • 1/2 dl Rödlök (finhackad)
  • 1 msk Gräslök (hackad)
  • 1 msk Persilja (hackad)
  • 1 tsk Vitlök (finhackad)
  • 30 g Gurka (fintärnad)
  • 1/2 tsk Örtsalt (Herbamare)
  • 1 nypa Svartpeppar (nymalen)
  1. Dela blomkålen i buketter. Det kan vara ganska så stora buketter. koka/ångkoka dem till det att de är al dente, dvs. Mjuka men med lite tuggmotstånd i mitten. Häll av vattnet och ställ åt sidan för att svalna.
  2. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.
  3. Skär ner den kokta blomkålen i mindre bitar och vänd ner det i såsen och blanda om ordentligt.
  4. Smaka av med salt och peppar. Ställ svalt en stund så att alla smaker får dra ur ordentligt.
  5. Toppa med lite hackade örter och servera.

Lämna ett svar