Leva på minnen

Livet flyger förbi i en otrolig hastighet, och när man är mitt upp i den i en ständig rörelse är det lätt att glömma viktiga, dagliga stunder. 

Börja värdera de positiva stunder du upplevt genom att komma ihåg känslan de producerade, så att du kan återuppleva dem igen när negativa minnen överraskar dig

 ”Människor är vana vid att tänka på glömska som något passivt. Studier visar att människor är mer involverade än de tror i utformningen av vad de kommer ihåg och inte kommer ihåg. Idén att ihågkommande kan få dig att glömma något är överraskande. Detta kan berätta mer för oss om selektivt minne och till och med självbedrägeri.”

Tips: Metod Stoppteknik.

Den består av att säga ”STOPP!” högt varje gång du börjar tänka på negativa minnen. Det kommer hjälpa dig att sätta stopp för dessa tankar.

Tre andra tips som du kan ta till dig:

  1. Acceptera – Vi måste vara medvetna om att vi inte kan förändra det förflutna. Men vi kan förändra nuet och framtiden. Så lev i nuet genom att acceptera ditt förflutna och lämna det bakom dig om det åsamkar dig smärta. Förbered en framtid fri från all skuld för att njuta av varje unikt ögonblick.
  2. Lär dig – Hur negativa de än må vara så innehåller våra minnen alltid läxor. Reflektera över dessa läxor som tillhandahålls av det förflutna. Du kan till och med skriva ner dem för att komma ihåg. Detta kommer hjälpa dig att relatera negativa eller sorgliga minnen med användbara läxor för framtiden.
  3. Ge förlåtelse – Förlåt andra och framförallt dig själv. Vi har alltid nya ögonblick att uppleva, så förlåt och gå vidare. Vi begår alla misstag, och det är värdelöst att göra dig själv till martyr över dem.

Lämna ett svar