Smått och gott

Hawaiis huvudstad Honolulu har godkänt en ny lag som innebär att det från 25 oktober kommer att vara olagligt att titta på sin mobiltelefon när man korsar gatan i staden.

Ryssland blir nu det senaste i raden länder där VPN-tjänster förbjuds eller blockeras rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Apple meddelar att man nu kommer att plocka bort VPN-appar från den kinesiska delen av App Store efter att en ny lag i Kina förbjudit de flesta sådana.

Samsung Electronics presenterade igår sitt kvartalsresultat för årets andra kvartal och under kvartalet hade företaget intäkter på 61 biljoner sydkoreanska won vilket motsvarar cirka 444 miljarder kronor. Det är en ökning med 19,2 procent jämfört med samma period förra året.

På tjänsten Ten Years Ago kan man kolla in hur några stora företags webbsajter såg ut på den här dagen för tio år sedan vilket kanske kan vara intressant om man tyckte att allt var bättre förr. Det var det inte.

Luxemburg har nu godkänt den lag som ska reglera eventuell framtida gruvdrift på asteroider i rymden uppger flera källor.

NASA har för tredje gången testat en av de RS-25-motorerna som i framtiden kommer att ta världens kraftfullaste raket Space Launch System (SLS) till yttre rymden.

Tidigare i år blev det känt att rockstjärnan Ronnie James Dio som avled 2010 skulle ge sig ut på turné i formen av ett hologram. Nu är det även klart att andra stoppet på turnén Dio Returns kommer att bli Stockholm och Fryshuset.

Lämna ett svar