Vinster med att sluta dricka alkohol

 • Jag blir inte lika lätt deprimerad

Sambandet mellan att dricka mycket och depression är starkt. Så starkt att depression är 2-4 gånger vanligare hos högkonsumenter och alkoholberoende, se mer på Systembolaget hemsida.

 • Min träning ger bättre resultat

En rapport från idrottshögskolan visar att alkoholen försämrar muskeluppbyggnaden väsentligt flera dagar efter alkoholintag. Dricker man flera dagar i rad minskar tillväxthormonet i blodet med hela 70-75 procent.

 • Jag ser hälsosammare ut

Kolla in det här! Publicerades ansikten på personer som slutat dricka alkohol. Se även bifogat foto på min förändring. Vilken skillnad! http://www.expressen.se/omtalat/livet/10-fore-och-efter-bilder-som-visar-vad-som-hander-nar-du-slutar-dricka-for-mycke/ 

 • Jag slipper bakfylleångest

Sängliggande med ett glas vatten plus en alvedonkarta bredvid sängen – och en sjuhelvetes ångest. Du har inte på något sätt gjort bort dig kvällen innan, men alkoholen fick mig ändå att känna mig ångestfylld att jag ibland inte visste vart jag skulle ta vägen.

 • Jag sparar pengar eller kan investera dem i annat som är mer värdefullt

Dricker du i genomsnitt en drink och två glas vin eller öl i veckan på ett uteställe så kommer det att kosta. Räknat på 120 kronor för en drink och 55 kronor för ett glas vin/öl landar det på nästan 12 000 kronor per år.

 • Jag behöver inte ägna en dag per helg i sängen/soffan

Visserligen kanske jag gillade att ligga och se serier i soffan och det kan jag göra även om jag är nykter. Men utan alkoholen har jag då mycket mer energi att vara aktiv – och faktiskt njuta av det fullt ut!

 • Jag kan köra bil – jämt och ständigt

En flaska vin (13 procent) tar 11-12 timmar för kroppen (70 kg) att förbränna. Men! Och det här är viktigt. Trots att man inte har alkohol kvar i kroppen kan en persons förmåga att köra bil vara nedsatt med hela 20 procent, läs mer på Systembolaget.se

 • Jag sover bättre

Skippar du sängfösaren kommer din djupsöm att bli betydligt bättre. Möjligen somnar man lättare men vaknar inte alls lika utvilad med alkohol i kroppen.

 • Jag går ner i vikt

En starköl på 40 cl innehåller 186 kalorier och ett glas rött (15 cl) 123. Med siffrorna räknar du lätt ut hur många kalorier det blir en genomsnittlig vecka. En gin & tonic (150 kcal) plus två glas öl blir exempelvis 459 kalorier. Det är alltså drygt en femtedel av ett dagsbehov för en genomsnittlig kvinna. En stor del!

 • Jag kan vara s.k. ”onykter” utan alkohol

Släppa loss kan man göra utan en drink! Ingen kommer att märka om du har alkohol i blodet eller ej. Och om de skulle… vad spelar det för roll? Du kommer att må så mycket bättre dagen efter! Vila i den vetskapen.

 • Jag är mig själv

Äkta känslor bubblar upp och du upptäcker egenskaper och känslor hos dig själv som alkoholen hade dövat och gömt

Lämna ett svar