Guldmjölk är en dryck ur den yogiska traditionen. Den är antiinflammatorisk och har lugnande egenskaper på nervsystemet. Helt enkelt en stärkande dryck för hela kroppen.
- 1/2 dl vatten
- 2 dl valfri mjölk ( jag gör egen mandelmjölk)
- 1 tsk gurkmeja pasta
- 2 tsk kokosolja
- 1 krm malen kardemumma
- 1 krm malen kanel
- 1 krm ingefära
- En nypa malen svartpeppar
Koka upp mjölken i en kastrull.
Häll vatten i en kopp och blanda i alla kryddor och pastan, se nedan recept.
Rör om och häll sedan på den varma mjölken.
Så här gör du gurkmeja pasta:
För att de aktiva ämnena i gurkmejan ska göra mest nytta så ska du enligt yogisk tradition koka den i 8-10 min.
- Ta en kastrull
- 1 dl gurkmeja
- 1,5 dl vatten
Blanda ihop och låt koka på svag värme i 8-10 min. Tills du får en pasta.
Tillsätt mera vatten om du behöver.
Håller sig i kylskåp upp till 2 veckor.
Det rekommenderas att äta gurkmeja dagligen för dess starka hälsobefrämjande och antiinflammatoriska egenskaper:
renar lever, stödjer matsmältningen, ger friska slemhinnor, stärker immunförsvaret.