Guldmjölk

Guldmjölk är en dryck ur den yogiska traditionen. Den är antiinflammatorisk och har lugnande egenskaper på nervsystemet. Helt enkelt en stärkande dryck för hela kroppen.

  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl valfri mjölk ( jag gör egen mandelmjölk)
  • 1 tsk gurkmeja pasta
  • 2 tsk kokosolja 
  • 1 krm malen kardemumma 
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm ingefära
  • En nypa malen svartpeppar 

Koka upp mjölken i en kastrull.
Häll vatten i en kopp och blanda i alla kryddor och pastan, se nedan recept.
Rör om och häll sedan på den varma mjölken.

Så här gör du gurkmeja pasta:
För att de aktiva ämnena i gurkmejan ska göra mest nytta så ska du enligt yogisk tradition koka den i 8-10 min.

  • Ta en kastrull 
  • 1 dl gurkmeja
  • 1,5 dl vatten

Blanda ihop och låt koka på svag värme i 8-10 min. Tills du får en pasta.
Tillsätt mera vatten om du behöver.

Håller sig i kylskåp upp till 2 veckor.

Det rekommenderas att äta gurkmeja dagligen för dess starka hälsobefrämjande och antiinflammatoriska egenskaper:
renar lever, stödjer matsmältningen, ger friska slemhinnor, stärker immunförsvaret.

Lämna ett svar