Grattis till en 50-åring

Stefan Andersson, född 8 augusti 1967, i Haga Göteborg men uppväxt i Frölunda. Titel svensk sångare, låtskrivare och gitarrist. 

Jag har följt Stefan Andersson på alla hans historiska föreställningar, Made in China, Teaterkungen, No. 90 Kleist och Hönsafest. Blir alltid lika tagen och uppslukad av hans förmåga att fånga publikens intresse och att samtidigt ha så mycket humor i sig. Dessutom är sång och musik helt magisk. Är nog snart uppe i ett 20-tal föreställningar och siktar på minst lika många till. Oavsett Grammis-utmärkelsen  somårets nykomling som är magiskt stort och så är detta för mig så mäktigt att du borde hedras stort och vara först ut när prinsessan Victoria hyllas på hennes dag på Öland, så att hela svenskafolket får se/höra hur bäst du är.

Idag är det din tur att fylla år, 50 och mitt i livet. Hoppas du får en sjuhelsike till fanfar och ett fyrfaldigt hurra med mycket sång och skratt i goda vänners lag. Och hoppas du leva ut i hundrade år så att man får uppleva och njuta av din musikaliska talang framgent. Och hoppas att du inspirerades av boken ”konspirationer” som jag skickade till dig om Karl XII till den mån att det blir din nästa musikaliska resa. För här finns en knapp begraven då Karl XII blev nedskjuten under Fredrikstens belägring. 

Läs även DNs hyllning

Lämna ett svar