mTorget – begagnat från Apple

För ett tag sedan, när jag surfade runt på nätet, antingen via reklam, sociala medier eller kanske på någon nyhetssite, så upptäckte jag köp- och sälj-sidan mTorget. Surfade in och kollade runt, men fann inget då som lockade, men jag valde att spara sidan bland teknik-favoriterna.

Satt sedan hemma och pratade om klockor. Vi använder oss mest av våra renodlade aktivitetsklockor (Garmin) nu för tiden och inte de apple-klockor som vi köpt. Då dök mTorget upp i huvudet, medvetandet. Surfande in och började läsa igenom sälj-avtalen. Valde att kontrollera, via serienummer och ett par val man måste svara på (om hur välvårdad produkten är), hur mycket vi skulle få för våra Apple Watches. Min var ju inköpt på den svenska ”släpp-dagen”, den andra något år senare. Båda var fina, välvårdade och vi hade dessutom originalkartongerna kvar. Summan var väl inte häpnadsväckande, men mer än vad man fått om de legat kvar i byrålådan.

Vi valde att gå vidare med säljprocessen. Vi skickar dit klockorna, de går igenom produkten, testar och granskar den, sedan återkommer de med förändrat pris om de anser att den inte höll måttet. Efter några dagar har man pengarna på kontot. Hur smidigt som helst.

Vi har även testat deras ”köp-del”. Hittade en iMac, med några år på nacken, men som var välutrustad, i både ram och hdd. Vi slog till och hem kom en välpackad, i originalkartong, och välservad iMac. Man ser knappt att den är använd. Trots alla år på nacken. Även denna del fungerade hur smidigt som helst. Och garanti fick man med!

Det vi inte har testat, är deras hyreslösning. Om man under en period behöver en telefon, surfplatta eller kanske dator, så kan man, utan bindningstid, hyra det man behöver, hos detta företag. Har som sagt inte prövat, men ser inte någon anledning till att detta inte skulle fungera bra? Gäller väl bara att spara emballaget, så man kan skicka tillbaka det, när man inte behöver det. Dessutom kanske man skall se över avtal vad det gäller slitage eller om produkten går sönder?

Så om man gillar Apples produkter, men kan tänka sig begagnat. Eller om man har prylar av detta märke, liggandes hemma, så testa mTorget – ett tips i all välmening.


Widget not in any sidebars

Lämna ett svar