Stenåldersbröd

  • 1 3/4dl pekannötter (100g)
  • 1 3/4dl hasselnötter (100g)
  • 1 1/2dl cashewnötter eller mandlar (100g)
  • 1 3/4dl krossade linfrön (100g)
  • 1 1/2dl skalade solrosfrö (100g)
  • 2dl pumpafrön (150g)
  • 1/2dl Chiafrön (50g)
  • 1dl mat- eller olivolja
  • 1-2 tsk havssalt el himalayasalt
  • 5-6 ägg
  • Smör till formen
  • 2 msk sesamfrön
  • Garnering Chiafrön
  1. Sätt ugnen på 160 grader
  2. Tillsätt salt, olja och ägg och blanda noga
  3. Mät upp nötter och häll i stor skål
  4. Smörj bröd-/sockerkaksform och bröa den med sesamfrön
  5. Häll fröblandningen i formen
  6. Garnera med Chiafrön
  7. Ugnsbaka i 60 minuter
  8. Låt svalna under bakduk
  9. Skär upp brödet, frys in så har du färskt bröd länge

Widget not in any sidebars

Lämna ett svar