Äpplesumma

iPhone X

Igår var det alltså dags! Inte för det årliga, för ibland håller Apple låda även på våren, men i alla fall för september-eventet. Som vanligt är det som ett möte för inbördes beundran, ett klapp på axel-event. Personligen så stör jag mig inte så mycket. Tycker detta är otroligt underhållande och snyggt.

Man kan väl enkelt summera det som att det igår, inte lanserades något nytt! Så låter det inte på Tim Cook och Apple, för om man lyssnar på dem, så har de uppfunnit allt, igen och på nytt. De regerar teknik-världen igen, men med lite nykter syn på det hela, så var det faktiskt inte mycket världsomvälvande. Klart man gillar trådlös laddning (Air Power) och iPhone X (ten) är en ruskigt snygg och kompetent mobiltelefon. Skakar detta om världen? Det tror jag inte! Trådlös laddningar har ju funnits ett bra tag. Till och med IKEA fixar detta. Och telefonen har ju en spec som inte sticker ut något nämnvärt. Egentligen bara priset och designen som sticker ut. En sak som var lite märklig, var att de inte nämnde något om OS-uppdateringar. Alla operativsystemen får ju uppdateringar nu i september (iOS11, tvOS11, watchOS4 19 september, Mac OS High Sierra 25 september), och även detta brukar avhandlas på deras party, men icke igår? Jag har beta-testat iOS11 på iPad och på en iPhone 7 och Mac OS High Sierra på laptop och största skillnaden måste jag säga, är på en iPad. Visst ändras det om lite, men den visuella förändringen är helt klart störst på iPad.

iOS11

Vad lanserades det mer? Det var series 3 på Apple Watch. Inbyggt simkort är bra. Nu först kan du gå ut och springa, röra dig, promenera, utan att ta med mobilen. Du får samtal, sms och notifieringar via klockan, i form av ”dualsim”, med mobilen. Problemet kvarstår dock, att skärmen är för liten, för att klockan skall kunna ersätta en renodlad ”sportklocka” även om den har så mycket mer.

Apple Watch series 3

De visade även upp en ny Apple TV, med benämningen 4K. Inte 5 då, alltså och det tycker jag tyder på att även de själva inte tycker att uppdateringen är så revolutionerande. Bättre bild, bättre chip (A10) men annars var det inte mycket nytt. Har du dessutom inte en 4K-TV, så finns det knappt någon anledning att förnya sin Apple TV.

Apple TV 4K

Så då till någon form av summering. Eventet som underhållning, får betyget 3 (av 5), lanseringarna får betyget 4. Varför inte lägre? För att det är bra produkter. De har en del skaparglädje och innovativa lösningar, även om de kanske inte är först med allt, som de gärna själva hävdar. Sista betyget, det så kallade ”Vill-ha-faktorn” så landar betyget på 3. Är man i läge att byta mobil, så kan ju så klart 8:an vara ett alternativ. Har man fasligt mycket pengar, kanske man satsar på en X. Dock, så tycker jag inte att något av gårdagens uppvisningar, kräver att man tar banklån för att lösa.


Widget not in any sidebars

Lämna ett svar