Att byta bank

Förr när man bytte bank, så var det av en anledning, kanske husköp eller annat boende, kanske att man bytte arbetsplats, och deras kontakt med bank underlättade bankärenden, men det kunde vara av andra anledningar som man gjorde detta byte. Nu för tiden, har man blivit upplyst, informerad om att vissa saker skall man med jämna mellanrum se över. Det kan vara försäkringar, det kan elavtal och det kan, som i detta läge, vara bankval.

2017 finns bankerna på internet. De har knappt kontor. Man får snabbt svar via ”direktmeddelanden”. Man signerar avtal elektroniskt. Man skapar sina konton själv och anger vad man skall ha dem till, spar, lön, räkningar och så vidare. 2017 skall man även ha mobilt bank-id, man skall ha ”swish” och så klart, allt samla på internetbanken.

Allt detta måste man göra på egen hand. Visst, med direktkommunikation, men ändå – det är hjälp till självhjälp. Nu börjar vi närma oss att vara klara (tror jag) även om det hela tiden finns en känsla av: ”har jag glömt nått!”


Widget not in any sidebars

Lämna ett svar