Ett hälsosamt åldrande…

Det sägs att vår livsstil är en avgörande faktor för hur gamla vi blir och att kroppen bryts ner från 40-årsåldern. Därför blir våra hälsobeslut avgörande för ett långt och friskt åldrande. Visst tänker man ”att man är ju inte 20 längre”, men hur många gör en förändring?

Själv vaknade jag upp först när jag närmade mig femtio, och insåg då att jag behövde göra en del kloka hälsoval. Eftersom det var mycket svårare att upprätthålla fysiken och hälsan, vilket egentligen började redan vid fyrtio med att vikten ökade för varje år, sakta men säkert och för varje kilo blev jag bara tröttare och slitnare.

Förändring, steg för steg: 

  1. Det allra viktigaste var att ändra på kostvanorna. En tumregel var att ta bort socker och undvika det som är processat. Efter en del sökande och studerande började jag med LCHF, vilket lett till en helt ny livsstil och minus femton kilo.
  2. Sedan gäller det att hitta en balans mellan stress och återhämtning och att få ordning på sömnen. Jag försökte till en början vika mig i form, men blev så klart bara tröttare och kände mig mer och mer otillfredsställd i min återhämtning. Kroppen var i ett återhämtningsrus med alkohol, och det var först efter beslutet att leva ett liv som nykter och frigöra kroppen från gifter, som sömnen och återhämtning gav effekten av en stressfri vardag. 
  3. Därefter började jag tänka på motion. Kroppen blev lättare och hela jag ville röra mig. Började köra olika gruppträningar, yoga och testade löpning. Idag orkar jag springa milen och hade någon sagt att jag skulle klarat det före förändringen hade jag bara skrattat och tagit det som ett skämt. Löpning och yogan har verkligen hjälpt mig, som ett verktyg till återhämtning, både emotionellt och fysiskt, vilket gett mig fullständig balans i livet och ro i sinnet.

Hoppas verkligen att mitt tidigare osunda levene de senaste trettio åren går att förändra, och att det ändå finns goda chanser att bygga upp den bästa fysik och hälsa som jag någonsin haft. Att jag också dela livsstilen med min livskamrat har för mig ändå varit den största bonus jag kunnat få. Tack för det fantastiska stödet och viljan till att förändras tillsammans med mig ❤️

Lämna ett svar