Het höstsoppa

Ingredienser: 

  • 1pkt krossade tomater (gärna Garants 390g pkt. 3,3 g kolhydrat/100g)
  • 1st gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 400-500 g nötfärs 
  • 1 chipotle frukt i adobosås (en halv rekommenderas för normalstarkt)
  • 1 st röd paprika
  • 2 köttbuljongstärningar
  • 1-3 dl vispgrädde (häll på efter egen smak)
  • 1 matsked creme friache
  • 70 cl vatten
  • salt och peppar
  • Zeta Parmigiano Reggiano 

Gör så här 

  1. Börja med att steka färsen i smör så den får en fin brun färg krydda även med salt och peppar. 
  2. Under tiden färsen fräser häll i vattnet i en kastrull och lägg i buljongtärningarna och sätt på plattan.
  3. Hacka paprika, gul löken och vitlöken. 
  4. När kastrullen kokar och löst upp bulljongen lägg i nötfärsen och ställ av kastrullen på en kall platta. 
  5. Rör om nötfärs i vattnet och bulljongen.
  6. Fräs sedan gul lök och paprika. 
  7. Under tiden den fräser finhacka chipotlen till en liten massa/pasta. 
  8. När löken och paprikan är klar lägg det i kastrullen och koka på medelvärme.
  9. Tillsätt sedan grädde samt krossade tomaterna. Låt koka en stund. 
  10. Krydda med efter behag. 
  11. Slutligen lägg i chipotle massan samt vitlöken i kastrullen. Forsätt sedan koka en stund till dock inte för länge då vitlöksmaken försvinner ju längre man kokar. 
  12. Klart! Häll upp en portion i en skål och riv osten över. Avsluta sedan med en klick creme fraiche ovanpå. 

Widget not in any sidebars

Lämna ett svar