Ingredienser:
- 1pkt krossade tomater (gärna Garants 390g pkt. 3,3 g kolhydrat/100g)
- 1st gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 400-500 g nötfärs
- 1 chipotle frukt i adobosås (en halv rekommenderas för normalstarkt)
- 1 st röd paprika
- 2 köttbuljongstärningar
- 1-3 dl vispgrädde (häll på efter egen smak)
- 1 matsked creme friache
- 70 cl vatten
- salt och peppar
- Zeta Parmigiano Reggiano
Gör så här
- Börja med att steka färsen i smör så den får en fin brun färg krydda även med salt och peppar.
- Under tiden färsen fräser häll i vattnet i en kastrull och lägg i buljongtärningarna och sätt på plattan.
- Hacka paprika, gul löken och vitlöken.
- När kastrullen kokar och löst upp bulljongen lägg i nötfärsen och ställ av kastrullen på en kall platta.
- Rör om nötfärs i vattnet och bulljongen.
- Fräs sedan gul lök och paprika.
- Under tiden den fräser finhacka chipotlen till en liten massa/pasta.
- När löken och paprikan är klar lägg det i kastrullen och koka på medelvärme.
- Tillsätt sedan grädde samt krossade tomaterna. Låt koka en stund.
- Krydda med efter behag.
- Slutligen lägg i chipotle massan samt vitlöken i kastrullen. Forsätt sedan koka en stund till dock inte för länge då vitlöksmaken försvinner ju längre man kokar.
- Klart! Häll upp en portion i en skål och riv osten över. Avsluta sedan med en klick creme fraiche ovanpå.
Widget not in any sidebars