Sjukdom

Alltid lurigt med sjukdomar. Helst i kombination med träning. Hur farligt är det? Vågar man träna? Att inte stressa igång igen. Ni känner så klart igen det?

Har varit krasslig under en period. Längre period än vanligt/normalt, för min egen del. Jag vet att jag redan innan och under “jubileumslopps-perioden”, loppet gick av stapeln 9 september har jag för mig, var jag i valet och kvalet om jag skulle strunta i det. Kände mig krasslig, kanske t om ont i halsen, men man vill ändå inte kasta in handduken. Ställde upp, och jag tror inte det gjorde saken bättre.

Senare var det dags för Varvetmilen i Mölndal. Mellan dessa lopp har jag varit småkrasslig mer eller mindre hela tiden och träningen har ju blivit där efter. Vet att jag inte var säker på att springa i Mölndal, men man vill ju inte kasta in handduken. Ställde upp, och jag tror inte det gjorde saken bättre.

Nu för någon veckan sedan, kanske mer, var det Sävedalsloppet. Krasslig mellan loppen, tränat dåligt, ja, ni känner igen det? Till detta lopp var jag nog som mest krasslig. Kände mig väldigt hängig, men man vill ju inte kasta in handduken. Ställde upp, och jag tror inte det gjorde saken bättre.

Dessa tre lopp, och de få träningspass som man faktisk har åstadkommit mellan loppen, har jag inte gjort av grym iver, dumdristighet, ett “gundesvan-komplex” eller av snålhet (alltså, jag har ju för tusan betalat). Utan mer, för man (läs jag) tror att sjukdomstillståndet är ytterligare ett illvilligt sätt av kroppen att få mig att strunta i att träna och springa lopp. Är man, som de flesta, av naturen lat, så är kroppen mästerlig på att hitta ursäkter att hellre tillbringa tiden i soffan. Är man dessutom, som jag tämligen ny i löparspåren, så är man ytterligare orolig, att den här bubblan av motion skall spricka och det vill man ju inte. Så att springa, trots att man inte är på topp, tror jag mer är ett utslag av oro för fortsättningen.

Nu börjar jag må bra igen. Tränade lite igår. Kanske kommer träna lite idag? Har helt enkelt börjat, men börjat väldigt lugnt.


Widget not in any sidebars

Lämna ett svar