Sluta göda onda bakterier

80 procent av immunförsvaret finns i tjocktarmen. Och där frodas mikroorganismer och bakterier, både goda och onda. Det myllrar av dem och båda sorterna behöver näring för att bli starka och kunna bli ännu fler. Men inte samma sorts näring. Beroende på vad man stoppar i sig, alltså vilken sorts mat man äter och som sedan når fram till bakterierna i tarmen, gynnas antingen de goda eller onda bakterier.

Matar vi de onda bakterierna leder det till inflammation som i sin tur kan utvecklas till en rad olika sjukdomar, till exempel huvudvärk, sömnsvårigheter, fetma, hjärtsjukdomar eller cancer.

Problemet är att vi envisas med att mata de onda bakterierna, med raffinerat socker, processad mat, chips, pommes frites, färdiglagade rätter, bröd, pasta och snabbmat mm. Kort sagt livsmedel som tas upp enbart i tunntarmen och når därför aldrig tjocktarmen, där de goda bakterierna finns. De goda bakterierna vill ha fibrer och råa grönsaker, det s.k. svårsmälta livsmedlen.Får de inte det dör de ut. Så sluta göda onda bakterier!!!


Widget not in any sidebars

Lämna ett svar