- 1 normalstor kålrot, ca 6-700 g
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 150 g Philadelphia/naturell färskost eller Créme Fraiche
- 3-4 dl grädde
- 150 g riven ost
- Salt, svart och vitpeppar
- Skala kålroten och dela i mitten.
- Skiva tunt, gärna med mandolin.
- Skala och skiva löken tunt.
- Varva kålrot, lök, salt och peppar i en ugnsform. I en skål – vispa ihop grädde och philadelphia. Pressa i vitlöken i gräddblandningen, salta och peppra.
- Häll ungefär hälften av gräddblandningen i ugnsformen.
Ställ in i ugnen på ca 200 g i 30 min. Ta ut formen, rör runt lite försiktig och tillsätt resten av gräddblandningen samt toppa med ost. Ställ in ca 15-20 min till så osten får fin färg och kålroten känns mjuk.