Kålrotsgratäng

  • 1 normalstor kålrot, ca 6-700 g
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 150 g Philadelphia/naturell färskost eller Créme Fraiche
  • 3-4 dl grädde
  • 150 g riven ost
  • Salt, svart och vitpeppar
  1. Skala kålroten och dela i mitten.
  2. Skiva tunt, gärna med mandolin.
  3. Skala och skiva löken tunt.
  4. Varva kålrot, lök, salt och peppar i en ugnsform. I en skål – vispa ihop grädde och philadelphia. Pressa i vitlöken i gräddblandningen, salta och peppra.
  5. Häll ungefär hälften av gräddblandningen i ugnsformen.

Ställ in i ugnen på ca 200 g i 30 min. Ta ut formen, rör runt lite försiktig och tillsätt resten av gräddblandningen samt toppa med ost. Ställ in ca 15-20 min till så osten får fin färg och kålroten känns mjuk.

Lämna ett svar