Spröda Pepparkakor

  • 90 g smör, rumstempererat
  • 1 matsked färskost
  • 6 matskedar kokosmjöl
  • 2 teskedar mald ingefära
  • 1 tesked malen kanel
  • 1 tesked bakpulver
  • ½ tesked vaniljpulver
  • 1 krm kryddnejlikor
  • 1 krm muskot
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör och färskost mjukt med en gaffel eller elvisp. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  2. Forma degen till en boll. Platta till och låt vila i kylen 30 minuter eller mer. Kall deg är lättare att hantera.
  3. Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kvala tunt, cirka 4–5 mm.
  4. Lyft översta pappret och stansa med valfri pepparkaksform. Ta bort överflödig deg med en liten spatel eller kniv. Låt de ogräddade ligga kvar. Degen är mjuk och svår att lyfta upp. Baka ut resten på samma sätt.
  5. Sätt plåten mitt i ugnen och grädda cirka 10 minuter utan att kanterna får alltför mycket färg.
  6. Ta ut kakorna och låt kallna helt på galler innan du lyfter upp dem. Förvara i burk med lock.

Tips

Har du inte alla kryddorna hemma går det bra att använda färdigblandad pepparkakskrydda. Servera gärna pepparkakorna med klick smör och krämig ädelost till. Hur gott som helst ihop med pepparkakskryddorna.

Lämna ett svar