Janssons frestelse

  • 400 g kålrabbi
  • 2 st stora gula lökar
  • 2 dl grädde
  • 200 g färskost
  • 100 g ansjovis
  • 1 msk mandelmjöl
  • Salt och peppar
  • Smör
  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skala och skiva kålrabbin tunt. Gör sedan stavar, några millimeter breda. Koka dem i rejält saltat vatten cirka 8 minuter. Låt ånga av ordentligt i en sil
  3. Skala och skär löken tunt. Stek den försiktigt i smör så den mjuknar
  4. Blanda samman färskost och grädde samt ansjovis både spad och filéer (du kan klippa dem lite om du vill ha mindre bitar) salta och peppra
  5. Lägg kålrabbin och löken i en form med höga kanter (eller en större mindre djup form) Häll över gräddblandningen, blanda runt, strö över mandelmjöl och hyvla några smörskivor (med osthyvel) på toppen
  6. Grädda i ugnen cirka 30-40 minuter

Lämna ett svar