- 400 g kålrabbi
- 2 st stora gula lökar
- 2 dl grädde
- 200 g färskost
- 100 g ansjovis
- 1 msk mandelmjöl
- Salt och peppar
- Smör
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skala och skiva kålrabbin tunt. Gör sedan stavar, några millimeter breda. Koka dem i rejält saltat vatten cirka 8 minuter. Låt ånga av ordentligt i en sil
- Skala och skär löken tunt. Stek den försiktigt i smör så den mjuknar
- Blanda samman färskost och grädde samt ansjovis både spad och filéer (du kan klippa dem lite om du vill ha mindre bitar) salta och peppra
- Lägg kålrabbin och löken i en form med höga kanter (eller en större mindre djup form) Häll över gräddblandningen, blanda runt, strö över mandelmjöl och hyvla några smörskivor (med osthyvel) på toppen
- Grädda i ugnen cirka 30-40 minuter