Wabi-sabi

Kan vara en spricka i en keramikskål, en välanvänd bok eller en sliten kökssoffa.

Allt som definieras som enkelt, blygsamt och ofullständigt. Äkthet är en stor del av wabi-sabi, så sprickor och imperfektioner är omhuldade för att de symboliserar tidens gång och kärleksfullt hanterande.

Genom att lära oss att vara nöjda med det vi har, utan att ständigt längta efter mer, är det perfekta motgiftet mot slit och släng-samhällets massproducerade engångsprodukter. Men när vi står inför behovet av att handla, kan vi överväga en wabi-sabi-strategi och välja det som är handgjort eller begagnat, hellre än det som har producerats i tusental.

Wabi-sabi handlar om att uppskatta naturen, därför skall du välja naturmaterial som exempelvis trä och sten…

Det kan vara frestande att ständigt skaffa nya saker till hemmet, men wabi-sabi handlar om att ta bort det onödiga för att leva väl. Att göra sig av med överflödiga meningslösa saker, ger ju bara mer plats åt de saker som verkligen betyder något.

Wabi-sabi fokuserar på tacksamhet för vad vi redan har, snarare än att alltid vilja ha något nytt och glänsande. Denna kraftfulla förändring i perspektiv hjälper oss att känna fridfullhet och förnöjsamhet i det närvarande, och låter oss omfamna lugn och ro i våra dagliga liv.

Lämna ett svar