Brysselkålsgratäng

  • 500 g brysselkål
  • 1 gul lök
  • 10 champinjoner
  • 10 skivor bacon
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ parmesanost
  • 10 skivor valfri ost
  • Smör
  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Värm upp vatten i en kastrull för brysselkålen. Rensa och dela brysselkålen i fyra delar. Koka brysselkålen nästan mjuk i saltat vatten.
  3. Skiva löken och dela champinjonerna. Stek dem lätt i en panna med smör och ställ sedan åt sidan.
  4. Hacka eller klipp baconet i bitar och stek det så det blir krispigt.
  5. Tillsätt kokosmjölk, senap och riven ost (ej parmesanost).
  6. Häll av brysselkålen och tillsätt till baconet ihop med löken och champinjonerna. Klicka i en bit smör.
  7. Rör om allt och häll sedan ner i en ugnsform smord med smör.
  8. Riv över parmesanost och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Lämna ett svar