- 500 g brysselkål
- 1 gul lök
- 10 champinjoner
- 10 skivor bacon
- 2 dl kokosmjölk
- 1 tsk dijonsenap
- ½ parmesanost
- 10 skivor valfri ost
- Smör
- Sätt på ugnen på 225 grader.
- Värm upp vatten i en kastrull för brysselkålen. Rensa och dela brysselkålen i fyra delar. Koka brysselkålen nästan mjuk i saltat vatten.
- Skiva löken och dela champinjonerna. Stek dem lätt i en panna med smör och ställ sedan åt sidan.
- Hacka eller klipp baconet i bitar och stek det så det blir krispigt.
- Tillsätt kokosmjölk, senap och riven ost (ej parmesanost).
- Häll av brysselkålen och tillsätt till baconet ihop med löken och champinjonerna. Klicka i en bit smör.
- Rör om allt och häll sedan ner i en ugnsform smord med smör.
- Riv över parmesanost och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.