Krämig ost-, julskinka- och purjogratäng

  • 2 stor eller 2 mindre purjolökar
  • 200 g riven ost
  • 250 g julskinka
  • 3 dl grädde
  • 100 g naturell färskost, t.ex. Philadelphia
  • 1 msk dijonsenap
  • salt, peppar
  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Skär purjolöken i grova strimlor, skölj noga och koka purjolöken i 10 min i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl i durkslag.
  3. Bottna en ugnsfast form med hälften av purjolöken. Varva sedan med osten, resten av purjolöken och julskinkan i skivor eller strimlor.
  4. Värm grädden och låt färskosten och resten av den rivna ost smälta i grädden.
  5. Smaka av med senap, salt och peppar.
  6. Häll såsen över purjogratängen och gratinera mitt i ugnen i 25-30 min.

Lämna ett svar