Kryddsmör

Smörbas

  • 100 g rumstempererat smör
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm mald svartpeppar

Chili

  • 1 röd chilipeppar, urkärnad och finhackad
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk limesaft

Kapris

  • 1 msk små kapris
  • 1 msk finhackad schalottenlökar
  • ½ msk dijonsenap

Oliv

  • 10 svarta oliver, urkärnade och finhackade
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tesked färsk rosmarin, hackad
  • 1 citron, använd 1 tsk av juicen och 1 krm av zesten

Tomat

  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 krm malen kanel
  • 1 msk paprikapulver
  • ½ tsk lökpulver

Pepparrot

  • 50 ml färskriven pepparrot
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Mynta

  • 50 ml färsk mynta, finhackad
  • 50 ml färsk persilja, finhackad
  • 1 tsk citronsaft

Lämna ett svar