Smörbas
- 100 g rumstempererat smör
- ½ tsk flingsalt
- 1 krm mald svartpeppar
Chili
- 1 röd chilipeppar, urkärnad och finhackad
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk limesaft
Kapris
- 1 msk små kapris
- 1 msk finhackad schalottenlökar
- ½ msk dijonsenap
Oliv
- 10 svarta oliver, urkärnade och finhackade
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 tesked färsk rosmarin, hackad
- 1 citron, använd 1 tsk av juicen och 1 krm av zesten
Tomat
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk rödvinsvinäger
- 1 krm malen kanel
- 1 msk paprikapulver
- ½ tsk lökpulver
Pepparrot
- 50 ml färskriven pepparrot
- 1 tsk vitvinsvinäger
Mynta
- 50 ml färsk mynta, finhackad
- 50 ml färsk persilja, finhackad
- 1 tsk citronsaft