Bea…

  • 300 g smör
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 krm lökpulver
  • 4st äggulor
  • 1-2 msk finhackad färsk eller 1-2 tsk torkad dragon
  • 2 msk finhackad persilja
  • peppar och salt efter behag
  1. Dela äggen och lägg gulorna i en skål av hårdplast eller glas som tål värme.
  2. Blanda vinäger, lökpulver och dragon i annan liten skål.
  3. Smält (skira) smöret i en kastrull utan att det bryns (ej över 70 grader).
  4. Vispa sakta ner smöret i en tunn stråle i äggulorna. Såsen bör tjockna ganska omgående. Fortsätt vispa tills smöret är slut. Det vita mjölkproteinet, som samlats i botten av kastrullen, ska inte hällas ner i bunken med ägg.
  5. Tillsätt vinäger- och dragonröran.
  6. Blanda väl och smaka av med lite salt och nymald vitpeppar.

Tips:

  • Bearnaise skär sig om den blir för varm.
  • Säkraste sättet att hålla den varm är att använda vattenbad: Koka upp lite vatten i en kastrull och ta bort från spisen och sänk ner skålen med den färdiga bearnaisen.
  • Dragon kan bytas ut. Exempelvis chili

Widget not in any sidebars

Lämna ett svar