The Underwhere-story…

Sitter på ett tåg på väg till Borlänge, fördröjer tiden genom att lyssna på ljudbok. Sträcker på mig och stänger av. Öppnar Spotify och ser förslag på låtar. Klickar på play och musik från rockbandet Underwhere spelas upp i mina lurar. Funderar just på varför jag inte lyssnar på det här mer, bara för att jag kan, bara för att jag vill, bara för att det är så jäkla bra!

För ett år sen publicerade jag en artikel och funderar på hur jag kan fortsätta berätta om personerna bakom musiken, men framförallt få er att lyssna, lyssna och lyssna om och om igen. En artikelserie som jag kommer att kalla the Underwhere-story.

Var det ödet eller bara slumpen det är frågan, eller var det rena rama turen… I alla fall så sammanfördes turen genom att Joachim Nyberg från Enköping, fann kärleken på en strand i Spanien någonstans och därför hamnade i Nödinge. Kärleken försvann, men det är en annan historia… Dock finns det alltid en annan mening, och den var min bror, Robert f.d Berntsson, Bävermalm. Då dessa killar blev mycket nära vänner och som höll ihop i vått och torrt. Samma goa humor, men också ett gemensamma intresset ”musiken”. De bildade därför ett rockband och började spela egna låtar. Till stor del skrivna av musikgeniet Joachim, men mycket komponerades och skrevs tillsammans i deras gemensamma bostad. För på den tiden hängde de nästintill ihop dygnet runt. Spelningar, tjejer, fester och allt som hör ungdomen till. Tror ingen som hängde runt Ale och Nöding, år 1993, missat låten Alison som var med på samlingsskivan Absolut Nödinge. Till och med en nära vän till mig som jag lärt känna i ett annat sammanhang, uppväxt i Göteborg, kände till låten och bandet. Hon berättade att de var på Ale-Rocken och klubbar som de spelade på. Helt otroligt, men ändå inte… lyssna på låten via länken från min tidigare artikel. En riktig radio-hit, som försvann och kom igen, precis som Underwhere och på samma sätt som deras vänskap mognat till något ännu finare och ännu bättre.

Men varför blev det då ingen hit kan man undra? Killarna var på väg att få ett skivkontrakt, men så hände nått… någon hoppade av, strul, rädsla, osäkerhet, vilja, kamp och ja, sen gick allt förbi dem och bandet splittrades…

Tills nu… Vänskapen har alltid funnits där, som två bröder, men som äntligen tagit upp musiken igen. Nytt men även dammat av några gamla låter som blivit känns som helt nya låtar, så galet bra. Sångröster och deras sound har mognat, som ett gammalt vin som bara blir fylligare och bättre med åren. Klicka på länk nedan, höj såklart volymen och bara njut… och ops, glömde visst, skål på er Underwhere och tack för musiken?

Lämna ett svar