Till alla er som klagar på att kossor pruttar…

Nu har äntligen framtidens mat kommit. En växtbaserad protein med minimal miljöpåverkan.

Produktionen av traditionellt matlagningsprotein kräver enorma mängder odlingsmark, vatten och bränsle, vilket leder till skogsskövlingar, torka och växthusgaser (det perfekta receptet för global uppvärmning, med andra ord).

Pulled Oats görs av nordisk havre, bondbönor och gula ärtor. Tillverkningen är helt mekanisk, utan spår av tillsatser eller animaliska/kemiska produkter. Bönorna och havren växer i Finland och Sverige. Dock rättvist producerade centraleuropeiska ärtor. För att ändra på det jobbar Gold&Green aktivt för att det ska odlas mer ärtor och bönor i Norden.

Så från och med nu kan du enkelt göra dina miljöval redan vid köksbordet.

Pulled Oas innehåller mer protein än kyckling (över 30%) och dessutom mängder av fibrer och mineraler. Det är dock inte helt glutenfritt. Råvarorna i sig innehåller inte gluten, men maskinerna kan eventuellt ha använts till vete, råg eller korn. Det kan alltså finnas gluten i, men då rör det sig om mindre än 0,1 %.

Det enklaste är att steka med lite olja i en stekpanna, eller värma den i ugnen eller mikron. Kan ätas som den är eller användas istället för köttfärs, kyckling eller pulled pork (och annat kött i mindre format) i de flesta recept.

Se mer på Golden&Green

Lämna ett svar