Bröd
- 125 g riven hushållsost eller annan mild ost
- 2 matskedar färskost
- 1 tesked vitvinsvinäger
- 1 ägg
- 2 dl mandelmjöl
- ½ tesked salt
- ½ tesked vitlökspulver
Vitlökssmör
- 50 g smör
- 3 pressade vitlöksklyftor
- ½ tesked flingsalt
- ½ tesked torkad rosmarin
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Värm hushållsost och färskost i en liten kastrull på låg värme eller i mikron. Rör om då och då.
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
- Platta ut degen till en rund kaka, cirka 20 cm i diameter, direkt på bakplåtspapper eller i en ugnsform.
- Picka brödet med en gaffel och grädda i ugnen cirka 12 minuter eller tills brödet är gyllene. Ta ut och låt svalna något.
- Blanda smör, vitlök, salt och rosmarin och bred ut det över brödet.
- Grädda ytterligare 10 minuter. Servera gärna brödet ljummet.
Widget not in any sidebars