Focaccia med rosmarin och vitlök

Bröd

  • 125 g riven hushållsost eller annan mild ost
  • 2 matskedar färskost
  • 1 tesked vitvinsvinäger
  • 1 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • ½ tesked salt
  • ½ tesked vitlökspulver

Vitlökssmör

  • 50 g smör
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • ½ tesked flingsalt
  • ½ tesked torkad rosmarin
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Värm hushållsost och färskost i en liten kastrull på låg värme eller i mikron. Rör om då och då.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
  4. Platta ut degen till en rund kaka, cirka 20 cm i diameter, direkt på bakplåtspapper eller i en ugnsform.
  5. Picka brödet med en gaffel och grädda i ugnen cirka 12 minuter eller tills brödet är gyllene. Ta ut och låt svalna något.
  6. Blanda smör, vitlök, salt och rosmarin och bred ut det över brödet.
  7. Grädda ytterligare 10 minuter. Servera gärna brödet ljummet.

Widget not in any sidebars

Lämna ett svar