Chili Cheese

  • 2 dl finriven prästost (krämig inte för lagrad) eller hushållsost
  • 5 skivor cheddarost (färdig hamburgarost)
  • 2msk philadelphiaost
  • 2-3 msk finhackad färsk eller inlagd jalapeno
  • Salt & Peppar
  • 2 ägg, vispade
  • 2-3 dl mandelmjöl
  • Salt & Peppar
  1. Riv all ost och hacka jalapeños.
  2. Blanda med övriga ingredienser till fyllningen.
  3. Rulla sedan till små bollar.
  4. Doppa bollarna i vispat ägg och vänd dem i mandelmjöl
  5. Placera på en tallrik och lägg i frysen i 25-30 minuter.
  6. Gör sedan om proceduren med att doppa i ägg och en vända i mandelmjöl ännu en gång. Detta ger en chili cheese som inte bara är knaprig utan som lättare håller ihop istället för att all ost rinner ut under friteringen.
  7. Fritera i fritös eller en kastrull på hög värme, prova först med en liten testklump av ägg och mandelmjöl. Om det fräser och får färg ganska snabbt så är det lagom värme på oljan. För kall olja gör att osten rinner ut och för varm ja då gäller det att inte ha näsan ovanför kastrullen samt vara beredd med locket när flammorna slår upp.
  8. Fritera dina chili cheese 4-5 åt gången i 45-60 sekunder så att bollarna blir gyllenbruna och osten smälter.
  9. Lägg upp på ett fat med papper och låt svalna något innan du serverar.

Lämna ett svar