Smärta insida smalben

Har frågat mig runt och googlat. En del råder att sluta springa, uppsöka läkare och you namn it… vägrar tro att det är något annat än att jag är otränad, och hittade till slut denna förklaringen:

Smärtorna beror förmodligen på en överansträngning/skada på en muskel/sena som sitter strax bakom skenbenet. Den mest intensiva smärta är belägen ca 10cm ”norr om” fotknölen på insidan. Nedsjunkna fotvalv kan vara en bidragande orsak eller för mycket för ofta med för lite vila.

Stretcha och träna upp denna muskel (m. tibilais posterior) genom balansövningar, tåhävningar, gummiband runt foten och vrid foten inåt. Det finns en övning som går ut på att trycka på den smärtande punkten samtidigt som du rör på foten. Dry needling är också en behandlingsform jag kan rekommendera, smärtsam men kan göra gott mot skadan.

Smärtan kan visa sig på olika sätt men blundar man för smärt signalerna kan det sluta med att du även får konstant vilosmärta.

Lämna ett svar