Buljong på benmärg

  • 3 kg köttiga ben från ko eller kalv
  • 2 små gula lökar
  • 4 små morötter
  • 4 selleristjälkar
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 vitlök
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 knippe timjan
  • 2 lagerblad
  • Vatten
  • Havssalt
  1. Skölj benen i kallt vatten.
  2. Skär lök, grön- och rotsaker grovt.
  3. Lägg benen och de andra ingredienserna i en stor gryta.
  4. Fyll på med vatten och koka upp.
  5. Sänk värmen och fortsätt koka utan lock i minst 12 timmar.
  6. Skumma av med jämna mellanrum och fyll på vatten allt eftersom.
  7. Stäng av plattan och låt buljongen stå över natten.
  8. Skumma av buljongen nästa morgon.
  9. Värm upp igen och sila av.
  10. Smaka av med salt.

Lämna ett svar